Facebook Finds New Digs in Vintage Silicon Valley Office

1
2
3
4
5
6
7
8
1 of 8

Facebook Finds New Digs in Vintage Silicon Valley Office

Text and photos by Chris Preimesberger

2 of 8

No Title

Facebook CEO and founder Mark Zuckerberg welcomes invitees to the open house on June 15.

3 of 8

No Title

Facebook staff members and visitors socialize during the open house on the roof garden of the new headquarters, which is located in the Palo Alto foothills and has a view of downtown and San Francisco Bay to the east.

4 of 8

No Title

Looking to the west, the roof garden/eating area bumps up against the Palo Alto foothills. The building had not been in use since about 2001, when Agilent moved to new quarters across town.

5 of 8

No Title

The building is roomy enough inside for staff members to use skateboards to get around, should they choose to do so.

6 of 8

No Title

The entire interior of the two-story building is designed for face-to-face collaboration among staff people. These "mini-cubes" offer some privacy for groups but don't wall off people from each other. It's an unwritten rule that if a person is wearing headphones, that means he or she is concentrating on a project and should not be interrupted.

7 of 8

No Title

The open offices take advantage of the high ceilings and numerous skylights on the second floor. There are no conventional "cubes" in the building; there are a few small, private meeting rooms, but not many.

8 of 8

No Title

A Facebook tour guide answers questions at the rear entrance to the new headquarters. This photo offers a hint at the conventional design of the building and how it is nestled into the foothills.

Top White Papers and Webcasts